Getty Images
Vandaag staat pasta met champignons en doperwtjes op het menu. Ook lekker met radijs en sla.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 175-200 gram volkorenpasta, bijv. schelpjes
- 2 bosuitjes
- 8 olijven zonder pit
- 250 gram (kastanje) champignons
- 1 klein blikje doperwten
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- Basilicum
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de olijven klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Laat de doperwten uitlekken.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de vegetarische mix en de uienringetjes bruin.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de olijven, de doperwten en de gezeefde tomaten toe en breng dit aan de kook.
- Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door
- Maak op smaak met basilicum.
Menusuggestie
Lekker met sla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- 100 gram sla
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum