Getty Images
Met pesto, basilicum en parmezaanse kaas!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
- 200 gram (gekruide) tofu
- 2 eetlepels pesto
- Basilicum
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de pesto in een hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
- Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
- Warm de tofu kort mee.
- Giet de pasta af en meng het groentemengsel er door.
- Maak op smaak met kleingesneden basilicum en strooi er aan tafel de kaas over.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
585kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
740 milligram
Bron
- Voedingscentrum