Getty Images
Deze Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus maak je lekker zelf.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram tartaar of mager rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel oregano
- 1 laurierblad
- ½ struik bleekselderij
- 150 a 200 gram volkoren fusilli of penne
- peper
Bereiding
- Maak het tartaar aan met een beetje kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
- Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de tomatenblokjes, de oregano, het laurierblad en wat peper toe en laat dit 10 minuten sudderen.
- Meng de gehaktballetjes door de saus en laat dit nog 15 minuten koken.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij in weinig water in 8 minuten gaar.
- Kook de fusilli in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer 3 eetlepels kookvocht van de fusilli door de saus. Verwijder het laurierblad.
- Geef de saus en de bleekselderij bij de fusilli.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram