Getty Images
Een ideaal vakantierecept, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram volkoren fusilli
- 1 kleine ui
- 1 kleine kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels pesto
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Bak de kipblokjes met de ui in de hete olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
- Schep er de pesto met 4 eetlepels kookvocht van de pasta door.
- Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel er door.
Menusuggestie
Lekker met venkel-radijssalade.
Hiervoor heb je nodig...
Ingrediënten over?
Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
6 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
560 milligram
Bron
- Voedingscentrum