Pasta met kip en pesto

Getty Images

Een ideaal vakantierecept, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren fusilli
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels pesto

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Bak de kipblokjes met de ui in de hete olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
  5. Schep er de pesto met 4 eetlepels kookvocht van de pasta door.
  6. Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel er door.

Menusuggestie

Lekker met venkel-radijssalade.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
560 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum