Getty Images
Met penne, of toch liever conchiglie of farfalle?
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 150-200 gram volkorenpasta, bijv. penne of schelpjes
- 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht ca. 140 gram)
- 1 eetlepel olie
- 250 gram groenteroerbakmix
- 1 theelepel provençaals kruiden
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ blik tomatenblokjes
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
- Voeg de blokjes tomaat, wat peper en de Provençaalse kruiden toe en warm het even mee.
- Laat de gare pasta uitlekken en schep de pasta door de groente.
- Voeg de tonijn en de kappertjes toe en warm het gerecht goed door.
Ingrediënten over?
Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram