Pasta met tonijn, groente en kappertjes

Getty Images

Met penne, of toch liever conchiglie of farfalle?

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
 

Ingrediënten

  • 175-200 gram volkorenpasta, bijv. penne of schelpjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram roerbakmix
  • 1 theelepel provençaals kruiden
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  • Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  • Verwarm de olie in een braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  • Voeg peper, wat zout en de Provençaalse kruiden toe.
  • Laat de gare pasta uitlekken en schep de pasta door de groente.
  • Voeg de tonijn en de kappertjes toe en warm het gerecht goed door.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 440 kcal  
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 55 gram  
Vet 8 gram  
Verzadigd vet

1 gram

 
Vezels 15 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum