Getty Images
De olijven en kappertjes maken dit recept compleet!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 8 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel olie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 175 gram volkoren pasta
- 150 gram vegetarische balletjes
- Oregano
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de olijven en de kappertjes.
- Laat de saus 10 minuten sudderen.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Halveer de vegetarische balletjes.
- Roer de balletjes en wat oregano door de saus en laat dit heet worden.
- Schep de saus door de pasta.
Menusuggestie
Lekker met gegrilde courgette.
Hiervoor heb je nodig...
- 1-2 courgettes
- olie
Ingrediënten over?
Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.
Voedingswaarden
Energie
620kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum