Getty Images
Deze frisse salade met ansjovis zet je in een handomdraai op tafel!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta, bijv. kleine penne of schelpjes
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovisfiletjes (blikje)
- 1 eetlepel olijfolie
- Ca. 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- Oregano
- 2 geroosterde paprika's (pot)
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 gele paprika
- 12 olijven
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in de olie.
- Voeg de azijn en de honing toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
- Snijd de geroosterde paprika’s in stukjes.
- Was de kerstomaatjes en de gele paprika onder stromend water.
- Snijd de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes uit de paprika. Snijd de paprika in blokjes of reepjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente en de olijven door.
- Maak de salade op smaak met peper.
Menusuggestie
Lekker met reepjes gebakken kipfilet.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum