Pastasalade met gerookte kip

Getty Images

Een heerlijk zomers gerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes
  • 2-3 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 teentje knoflook
  • 150-200 gram volkorenpasta, bijv. penne
  • Ca. ½ eetlepel citroensap
  • ½ komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 150 gram gerookte kipfilet

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm de pesto in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
  4. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Laat de pasta uitlekken.
  8. Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
  9. Maak de pasta op smaak met citroensap en wat peper.
  10. Schil het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
  11. Was de tomaatjes en halveer ze.
  12. Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.
  13. Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de reepjes kip naast de pasta.

Ingrediënten over?

Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
430 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum