Getty Images
Een heerlijk zomers gerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 2-3 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel pesto
- 1 teentje knoflook
- 150-200 gram volkorenpasta, bijv. penne
- Ca. ½ eetlepel citroensap
- ½ komkommer
- 100 gram kerstomaatjes
- 150 gram gerookte kipfilet
Bereiding
- Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
- Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de pesto in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de pasta uitlekken.
- Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
- Maak de pasta op smaak met citroensap en wat peper.
- Schil het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd de gerookte kip in smalle reepjes.
- Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de reepjes kip naast de pasta.
Ingrediënten over?
Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar. Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
430 milligram
Bron
- Voedingscentrum