Pastasaus: alla puttanesca

Lekker en eenvoudig recept voor tomatensaus

puttanesca saus pasta
PuurGezond

Geen zin en tijd om na een lange werkdag ook nog een uitgebreid te koken? Deze saus is zo gemaakt en wel heeeel lekker! Zet jij hem deze week op het menu?

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 ansjovisfilets
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 75 gram zwarte olijven
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Wist jij dat het woord puttanesca is afgeleid van het woord 'putta'? In het Italiaans betekent dat prostituee. Over het waarom deze lekkere saus deze naam heeft gekregen doen verschillende verhalen de ronde. De oorsprong zou liggen in de hoerenbuurt van het oude Rome. Hoe dan ook? Lekker is het! Wanneer zet jij deze variant op tafel?

Zo maak je het:

  • Snipper de knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes). Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit daarin de knoflook en de peper.
  • Voeg de ansjevis toe en roer even zodat deze uitekaar valt. Voeg dan de gepelde tomaten, kappertjes toe. Snij de olijven in plakjes en voeg ze ook toe.
  • Laat de saus een kwartier pruttelen, proef of er peper bij moet.
  • Serveer met pasta, geraspte Parmezaanse kaas, wat verse basilicum en een frisse salade.
     

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur