Getty Images
Geïnspireerd door de overwinning afgelopen maandag: Chileense maïspastei!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 eetlepels rozijnen
- 3 grote uiten
- 1 eetlepel olie
- 200 gram rundertartaar
- 8 zwarte olijven
- Nootmuskaat
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- Chilipoeder
- 1 blikje maïs (uitgelekgewicht ca. 250 gram)
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 1 theelepel poedersuiker
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Kook het ei in 10 minuten hard.
- Was de rozijnen.
- Maak de uien schoon en snijd ze klein.
- Fruit de uien in de hete olie glazig.
- Voeg de tartaar toe en bak dit gaar en rul.
- Snijd de olijven klein.
- Meng de rozijnen en de olijven door het tartaarmengsel. Maak het mengsel op smaak met nootmuskaat, de komijn en wat chilipoeder.
- Laat de mais uitlekken en strooi er de maïzena over.
- Voeg de melk toe en pureer dit met de staafmixer of in de keukenmachine. Maak de maispuree op smaak met wat peper.
- Pel het ei en snijd het in plakken.
- Doe het gehakt-uimengsel in een ovenvaste schaal en leg de plakjes ei er op. Dek dit af met de maispuree. Stuif er de poedersuiker over.
- Laat de pastei in ca. 20 minuten in de hete oven heet worden en bruin kleuren.
Voedingswaarden
Energie
425kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Bron
- Voedingscentrum