Getty Images
Deze peer in port is een heerlijk nagerecht om het menu mee af te sluiten. Afsluitend genieten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 2 handperen
- 1dl rode port
- 1 eetlepel suiker
- 1 koffieschuimkoekje
Bereiding
- Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
- Breng de peren in de port met de suiker aan de kook. Pocheer de peren tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht.
- Laat de peren in het vocht afkoelen.
- Kook het vocht in tot een stroopje.
- Leg de peren op borden en snijd ze als een waaier in.
- Druppel het stroopje er over en garneer met kruimels van het schuimkoekje.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
0 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Bron
- Voedingscentrum