Getty Images
Met lekkere groentesaus.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel olie
- 1-2 aubergines
- 1 groene paprika
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
- Tijm
- 150-200 gram volkoren penne
- 1 klein blikje zwarte boontjes
- ½ citroen
Bereiding
- Snijd of knip het ontbijtspek in smalle reepjes. Bak het spek in de olie zacht bruin en krokant.
- Maak de groente schoon. Snijd de aubergine en de paprika in blokjes en halveer de tomaatjes.
- Bak de blokjes aubergine al omscheppend mee met het spek.
- Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de rest van de groente, wat tijm en peper toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Kook intussen de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat de zwarte boontjes uitlekken, spoel ze af en meng ze door de groente.
- Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de groentesaus.
- Maak het op smaak met wat geraspte citroenschil en een beetje citroensap.
Ingrediënten over?
Ontbijtspek: Bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
750 milligram
Bron
- Voedingscentrum