Penne met citroen, vlees en broccoli

Getty Images

Een fris en romig recept.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 400 gram broccoli
  • 175 gram volkoren penne
  • 200 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl crème fraîche light
  • 8 basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
  2. Kook het citroensap met de wijn tot de helft in.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar.
  5. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper.
  7. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
  8. Roer de crème fraiche door het citroen-wijnmengsel.
  9. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
  10. Verdeel het over 2 borden en scheur de basilicum er over.

Ingrediënten over?

Crème fraîche light:
Gebruik een schone lepel om wat uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de crème fraîche afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.
Maak van een restje met wat yoghurt en verse kruiden een saus voor een koolsalade of andere rauwkostsalade.

Voedingswaarden

Energie 
660kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum