Getty Images
Al je favoriete groentes
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 dunne courgette
- 1 kleine aubergine
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes
- 150-200 gram volkoren penne
- 2 eetlepels pesto
- Citroensap
Bereiding
- Warm de oven voor op 220° C.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en de aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons.
- Doe de groente in een kom en schep er de olie door. Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar en goud bruin.
- Schuif na ca. 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de roerbakreepjes er bij.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de penne af en schep er de pesto door. Schep de geroosterde groente met het vocht en de roerbakreepjes op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.
Ingrediënten over?
Pesto:
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
650kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum