Getty Images
Een heerlijke pasta, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren penne
- 250 gram groene asperges
- 2 bosuitjes
- 100 gram ham
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 4 eetlepels kookroom light
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de houtige onderkant van de asperges weg.
- Was de asperges en snijd ze schuin in stukken even lang als de penne.
- Kook de aspergestukken in ca. 8 minuten beetgaar.
- Kook de punten de laatste minuten mee.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ringetjes bosui zacht.
- Voeg de uitgelekte penne, asperges en ham toe en warm dit goed door.
- Maak het gerecht op smaak met de room en wat peper.
- Strooi er aan tafel de geraspte kaas over.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
- 1 eetlepel bieslook
- azijn
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
445kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum