Penne met groene asperges en ham

Getty Images

Een heerlijke pasta, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren penne
  • 250 gram groene asperges
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram ham
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 4 eetlepels kookroom light
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd de houtige onderkant van de asperges weg.
  3. Was de asperges en snijd ze schuin in stukken even lang als de penne.
  4. Kook de aspergestukken in ca. 8 minuten beetgaar.
  5. Kook de punten de laatste minuten mee.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de ham in reepjes.
  8. Verwarm de olie en fruit hierin de ringetjes bosui zacht.
  9. Voeg de uitgelekte penne, asperges en ham toe en warm dit goed door.
  10. Maak het gerecht op smaak met de room en wat peper.
  11. Strooi er aan tafel de geraspte kaas over.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  •     ½ komkommer
  •     1 eetlepel bieslook
  •     azijn

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
 

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum