Getty Images
Een recept met kip voor als je iets speciaals wilt.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 150 ml bouillon met minder zout
- 400 gram dunne preien
- 100 gram champignons
- 150 gram volkoren penne
- 1 eetlepel kookroom light
Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten.
- Bestrooi de kip met peper. Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Pel het teentje knoflook.
- Voeg het hele knoflookteentje met de bouillon bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
- Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
- Pluk het vlees van de botjes.
- Maak de preien schoon.
- Snijd de prei in stukken van ca. 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
- Voeg de champignons, het kippenvlees en de kookroom toe.
- Giet de penne af en meng de saus met kip en prei er door.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum