Pikante spruitjessoep met baconkruimels

Getty Images

Nog nooit soep van spruitjes gegeten? Probeer het nu!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ½ rode peper
  • Stukje citroengras (sereh)
  • Stukje gemberwortel (1 cm)
  • 400 gram spruitjes
  • 1 aardappel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bouillontablet
  • 2 plakjes bacon
  • 2 plakjes ham
  • 3 takjes koriander

Bereiding

  1.     Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2.     Snijd de peper in fijne reepjes, het zachte deel van het citroengras in ringetjes en rasp de geschilde gember.
  3.     Maak de spruitjes schoon.
  4.     Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  5.     Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6.     Bak het citroengras en de spruitjes enkele minuten mee.
  7.     Voeg 4 dl water met het stuk bouillontablet toe met de rode peper, de gember en de blokjes aardappel. Kook de spruitjes in 15 minuten gaar.
  8.     Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
  9.     Snijd de ham in blokjes.
  10.     Was de koriander en snijd het klein.
  11.     Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  12.     Warm de soep weer door en roer er de ham door.
  13.     Garneer de soep met de verkruimelde bacon en de koriander.

Menusuggestie

Lekker met geroosterd volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

    4 volkoren boterhammen

Ingrediënten over?

Gekookte ham en bacon:
Bewaar ham verpakt in plastic of in een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast en bacon 7 dagen. Vries eventueel in en bewaar bacon maximaal 2 maanden en gekookte ham 3 maanden in de diepvries.
 

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2140 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum