Pilav met kip

Getty Images

Een recept met kip ideaal om te je visite mee te verrassen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 theelepel koenjit (geelwortel, kurkuma)
  • 2 kruidnagels
  • ½ kaneelstokje
  • 100 ml halfvolle (griekse) yoghurt
  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 400 ml bouillon met minder zout
  • 1 gedroogd pepertje
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 1 limoen

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Fruit de sjalotten en de knoflook in de olie glazig.
  5. Bak de blokjes kip met de geraspte gember, de koenjit, de kruidnagels en het kaneelstokje mee goudbruin.
  6. Schep de yoghurt er door. Voeg de rijst toe en roer dit goed door.
  7. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.
  8. Verkruimel het pepertje er over. Laat de rijst gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
  10. Boen de limoen schoon en snijd hem in parten.
  11. Neem de kruidnagels en het kaneelstokje uit de rijst en leg de parten limoen er op. De pilav hoort een beetje vochtig te zijn, voeg anders nog wat water of bouillon toe.

Menusuggestie

Lekker met een komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes bladselderij
  • limoensap

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel: koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
635kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum