Getty Images
Vandaag staat op het menu: pilav met kruiden. Ook lekker met gekookte eieren en sperziebonen. Daar word je warm van!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 3 dl groentebouillon zonder zout
- 2 eetlepels citroensap
- Mespunt saffraandraadjes
- 1 ui
- 1 vleestomaat
- 3 kardemompeultjes
- 1 eetlepel olie
- ½ kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel suiker
Bereiding
- Breng de bouillon met het citroensap tegen de kook aan en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Plet de kardemompeulen met een houten lepel. Verwarm de olie en fruit hierin de kardemom, kaneel en kruidnagels tot het gaat geuren. Voeg de ui toe en fruit deze mee.
- Voeg de blokjes tomaat en de rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
- Giet de bouillon met de suiker er bij en kook de rijst 15 minuten.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst nog 10 minuten staan.
Menusuggestie
Lekker met halve gekookte eieren en sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 eieren
- 400 gram sperziebonen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
5 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum