Getty Images
Deze vegetarische smaakbommetjes zijn nóg lekkerder in combinatie met wortelsalade. Geniet ervan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 klein blik kidneybonen (ca. 400 gram)
- 1 sneetje volkorenbrood
- 1 klein ei
- tomatenpuree
- 4 halve walnoten
- sambal
- 4 volkorenbroodjes
Bereiding
- Maak de ui en de bleekselderij schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
- Laat de kidneybonen uitlekken.
- Snijd de korsten van het brood.
- Pureer de groente met de kidneybonen, het ei en de tomatenpuree in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
- Voeg op het laatst de walnoten toe.
- Maak de puree pittig op smaak met wat sambal.
- Vorm er 4 schijven van.
- Rooster de burgers in een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten bruin en heet.
- Eet de burgers op een volkorenbroodje.
Menusuggestie
Lekker met wortelsalade
Voedingswaarden
Energie
600kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum