Getty Images
Zelfgemaakte burgers smaken nog altijd het lekkerst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 1 spaanse peper
- 4 takjes koriander
- 200 gram mager rundergehakt
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel olie
- Slabladen
Bereiding
- Pel de ui. Snijd een stukje ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen.
- Maak het pepertje schoon en snijd de de helft heel fijn en de andere helft in fijne ringen.
- Was de koriander en hak de takjes klein.
- Meng het gehakt met de fijngesneden ui, de koriander en het fijngesneden pepertje. Vorm er 4 burgers van.
- Verwarm de grillpan en bak hierop de burgers in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
- Was de tomaatjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de ui glazig.
- Bak de tomaatjes en de rest van de het pepertje enkele minuten mee.
- Snijd de broodjes open en rooster de snijkanten op de grillpan krokant.
- Was de slabladen en dep ze droog.
- Beleg de broodjes met sla, een burger en verdeel het tomatenmengsel er over.
Ingrediënten over?
Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum