Pittige Chinese kool met sojasaus

Getty Images

Simpel gerecht met Chinese kool, binnen 15 minuten klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap

Bereiding

  1.     Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
  2.     Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de sambal kort. Voeg de Chinese kool toe en roerbak de kool op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
  3.     Maak de Chinese kool op smaak met sojasaus.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes bief en zilvervliesrijst.
 
Hiervoor heb je nodig...
  • 150 gram bieflap
  • 1 eetlepel olie
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
660 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum