Getty Images
Lekker marineren.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram tempé
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 1 eetlepel citroensap
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 grote ui
- 1 paksoi
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel ketjap manis
Bereiding
- Snijd de tempé in blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Maak de peper schoon. Snijd 1 helft in dunne ringen en houd apart en snijd de andere helft heel fijn.
- Maak van de knoflook met de fijngesneden peper en het citroensap een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de tempé bruin.
- Voeg de helft van de ui toe en bak dit even mee.
- Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar. Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
- Fruit de rest van de ui en de achtergehouden rode peper in de andere lepel olie en meng dit door de gare rijst.
- Vervang eventueel de tempé door tofu.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tempé: bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum