Getty Images
Deze week als dessert: pittige stoofpeertjes. Lekker met als hoofdgerecht lamsburgers en bleekselderijsalade met sinaasappel. Eet smakelijk!
Aantal personen
6
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 chilipepertje
- 4 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- 1 pijpkaneel
- 1 kg stoofperen
- ½ citroen
- 50 gram suiker
- ½ eetlepel maïzena
Bereiding
- Plet het pepertje en de specerijen met een groot mes.
- Schil de stoofperen en snijd ze in vier. Verwijder het klokhuis.
- Breng de peren met de specerijen, 1 dl water, de halve citroen en de suiker aan de kook.
- Kook de peertjes in 3-4 uur gaar en rood.
- Bind het vocht van de peertjes met de met water aangemengde maïzena. Laat de stoofperen afkoelen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsburgers en bleekselderijsalade met sinaasappel.
Ingrediënten over?
Stoofpeertjes:
Bewaar gare stoofpeertjes afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen.
Voedingswaarden
Energie
150kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
4 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum