Getty Images
Deze vegetarische burger is lekker en gezond.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 volkoren of bruine boterhammen
- 1 sjalotje
- 1 klein ei
- 150 gram tofu
- 1 teentje knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Rooster het brood krokant en maal het tot kruim.
- Pel het sjalotje en snijd het klein.
- Klop het ei los.
- Verkruimel de tofu in een kom.
- Pers het teentje knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
- Voeg het sjalotje toe met de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel losgeklopt ei en wat broodkruim. Meng het goed en vorm er 2 schijven van.
- Klop de rest van het ei met een lepel water en wentel de tofuburgers er door. Haal ze daarna door het broodkruim.
- Bak de tofuburgers in de hete margarine in ca. 6 minuten heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu: bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
245kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum