Pittige tuinboontjes

Getty Images

Vers, uit de pot, of uit de vriezer.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg verse tuinbonen, 400 gram diepvries tuinbonen of 1 grote pot tuinbonen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel jalapeñopeperreepjes (potje)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  1. Dop de verse tuinbonen.
  2. Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Snijd de jalapeñopeperreepjes klein.
  5. Laat de tuinbonen uitlekken.
  6. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
  7. Voeg de tuinbonen, de jalapeñopeper, wat water en de tomatenpuree toe en warm de tuinbonen hierin op.

Menusuggestie

Lekker met quinoa met bosuitjes en parten gekookt ei.

Hiervoor heb je nodig...

  •     150 gram quinoa
  •     4 bosuitjes
  •     1 eetlepel olijfolie
  •     4 eieren

Extra informatie

Allergieinfo:
Raadpleeg voor het gebruik van margarine de merkartikelenlijst of lees het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
820 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum