Getty Images
Vers, uit de pot, of uit de vriezer.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kg verse tuinbonen, 400 gram diepvries tuinbonen of 1 grote pot tuinbonen
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel jalapeñopeperreepjes (potje)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Dop de verse tuinbonen.
- Kook de verse of diepvries boontjes in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de jalapeñopeperreepjes klein.
- Laat de tuinbonen uitlekken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de tuinbonen, de jalapeñopeper, wat water en de tomatenpuree toe en warm de tuinbonen hierin op.
Menusuggestie
Lekker met quinoa met bosuitjes en parten gekookt ei.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram quinoa
- 4 bosuitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eieren
Extra informatie
Allergieinfo:
Raadpleeg voor het gebruik van margarine de merkartikelenlijst of lees het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
10 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
820 milligram
Bron
- Voedingscentrum