Getty Images
Citroen geeft vis een frisse smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 2 tomaten
- ½ rood pepertje
- 1 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram koolvisfilet
- 1 citroen
- 500 gram aardappelen
- 400 gram winterwortel
- 6 sprieten bieslook
- 1 eetlepel olie
- 100 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel het sjalotje. Was de tomaten en het stukje peper.
- Hak het sjalotje, de tomaten en het stukje peper heel fijn.
- Schenk de margarine in een ovenvaste schaal. Leg de vis erin en schep het tomatenmengsel op de vis.
- Snijd een halve gewassen citroen in parten en schik ze om de vis.
- Laat de vis in het midden van de oven in 15 minuten gaar worden.
- Maak de wortels schoon en rasp ze grof.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Maak van de geraspte wortel, bieslook, de olie en citroensap een salade.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Geef er de vis en de wortelsalade bij.
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
500 milligram
Bron
- Voedingscentrum