Pompoensoep

Getty Images

Kruidige pompoensoep met yoghurt, bladselderij en dun gesneden prei. Lekker met roggebrood met nagelkaas.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (ca. 800 gram)
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 dunne prei
  • 4 takjes bladselderij
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel zure room

Bereiding

  1. Boen de pompoen onder stromend water goed schoon. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd de parten in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
  4. Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  5. Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  7. Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
  8. Maak hem op smaak met wat peper en nootmuskaat.
  9. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  10. Meng de yoghurt met de selderij en de zure room en schep dit aan tafel op de soep.

Menusuggestie

Lekker met roggebrood met nagelkaas.

Hiervoor heb je nodig...

    4 sneden donker roggebrood
    friese nagelkaas, 20+

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum