Getty Images
Kruidige pompoensoep met yoghurt, bladselderij en dun gesneden prei. Lekker met roggebrood met nagelkaas.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen (ca. 800 gram)
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- 4 dl groentebouillon
- 1 dunne prei
- 4 takjes bladselderij
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel zure room
Bereiding
- Boen de pompoen onder stromend water goed schoon. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd de parten in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
- Voeg de pompoen toe met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
- Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
- Maak hem op smaak met wat peper en nootmuskaat.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de yoghurt met de selderij en de zure room en schep dit aan tafel op de soep.
Menusuggestie
Lekker met roggebrood met nagelkaas.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneden donker roggebrood
friese nagelkaas, 20+
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
150kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
6 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum