Pompoensoep met appel

Getty Images

Vandaag staat op het menu: pompoensoep met appel. Ook lekker met meergranenbrood. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl groentebouillon
  • 1 ui
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 bosuitje of stukje prei
  • 1 appel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 dl appelsap
  • 1 blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
  2. Snijd het teentje knoflook klein.
  3. Kook de pompoen met de knoflook in de groentebouillon in ca. 15 minuten gaar.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Snijd de tofu in blokjes.
  6. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  8. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de tofu mee bruin.
  9. Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder en wat peper toe.
  10. Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer.
  11. Voeg het appelsap en de zwarte bonen toe en breng de soep weer aan de kook.
  12. Schep het appel-tofumengsel door de soep.
  13. Garneer met de ringetjes bosui.

Menusuggestie

Lekker met meergranenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 sneden meergranenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum