Getty Images
Vandaag staat op het menu: pompoensoep met appel. Ook lekker met meergranenbrood. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 1 teentje knoflook
- 3 dl groentebouillon
- 1 ui
- 150 gram gerookte tofu
- 1 bosuitje of stukje prei
- 1 appel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 dl appelsap
- 1 blikje zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
- Snijd het teentje knoflook klein.
- Kook de pompoen met de knoflook in de groentebouillon in ca. 15 minuten gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Fruit de ui in de margarine glazig. Bak de tofu mee bruin.
- Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder en wat peper toe.
- Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg het appelsap en de zwarte bonen toe en breng de soep weer aan de kook.
- Schep het appel-tofumengsel door de soep.
- Garneer met de ringetjes bosui.
Menusuggestie
Lekker met meergranenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 sneden meergranenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
370kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum