Getty Images
Pompoen smaakt erg lekker en is ook heel gezond. Probeer daarom deze soep eens. Goed gevuld en na een half uurtje klaar. Geniet ervan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 600 gram pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram (zoete) aardappel
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- ½ l bouillon
- 100 gram ham
- Stukje prei
Bereiding
- Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
- Fruit de geraspte gember mee.
- Voeg de pompoen, de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
- Pureer de massa eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Maak de soep op smaak met peper.
- Snijd de ham in reepjes en de gewassen prei in snippers. Roer dit door de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneetjes volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
6 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum