Pompoensoep met kip en geitenkaascrostini

Getty Images

Een heerlijk hoofdgerecht dat u zeker zal smaken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Een halve pompoen
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • stukje prei
  • nootmuskaat
  • 1 bruin ciabatta brood
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen en snijd het in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel.
  4. Voeg de pompoen toe met 4 dl water en de halve bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
  5. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  6. Pureer de pompoenmassa met een staafmixer of in een keukenmachine.
  7. Roer de kipfilet er door.
  8. Breng de soep weer aan de kook en maak hem op smaak met preiringen, peper en wat nootmuskaat.
  9. Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
  10. Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas. Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren.
  11. Strooi er eventueel wat tijm over.
  12. Geef de crostini bij de soep.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de pompoen in een pompoencurry of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
3000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum