Preisoep met vis

Getty Images

Vandaag staat op het menu: preisoep met vis. Lekker met volkorenbrood. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram visfilet (bijv. koolvis uit de diepvries)
  • Citroensap
  • 300 gram aardappelen
  • 2½ dl bouillon
  • 300 gram prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram soepgroente
  • 2 dl halfvolle melk
  • Ca. ½ eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  1. Laat de vis eventueel ontdooien en snijd het in kleine blokjes.
  2. Bestrooi de vis met peper en druppel er wat citroensap over. Zet de vis tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  4. Kook de aardappelen in de bouillon gaar.
  5. Pureer de aardappelen met de bouillon in de keukenmachine of met een staafmixer.
  6. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  7. Verwarm de margarine en fruit hierin de prei.
  8. Voeg de soepgroente en de bouillon met gepureerde aardappel toe.
  9. Breng dit aan de kook en kook de groente in een paar minuten gaar.
  10. Roer de melk door de soep en schep de blokjes vis er door.
  11. Laat de vis in 5 minuten gaar worden.
  12. Maak de soep op smaak met wat tomatenpuree en peper.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  •     4 sneden volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken. Koolvis is een magere vis en in de diepvries ongeveer 6 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
335kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum