Getty Images
Provençaalse gehaktballetjes, ook lekker met zilvervliesrijst. Gedraaid lekker!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine ui
- 10 groene olijven zonder pit
- 1 kleine pot of blikje artisjokharten (uitlekgewicht ca. 200 gram)
- 200 gram rundertartaar
- Mespunt tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 6 blaadjes basilicum
Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de olijven in plakjes en de artisjokharten in vieren.
- Maak de tartaar aan met peper, wat tijm en het uitgeperste teentje knoflook. Vorm er balletjes van.
- Verwarm de olie en bak hierin de tartaarballetjes bruin.
- Roerbak de blokjes aubergine en de ui enkele minuten mee.
- Voeg de olijven en de artisjokhartjes toe en warm het geheel goed door.
- Maak de groente op smaak met peper en de klein geknipte basilicum.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Olijven
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
275kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum