Getty Images
Vandaag staat op het menu: Provençaalse karbonade. Ook lekker met spruitjes en aardappelen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 ribkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 olijven
- 1 vleestomaat
- 1 theelepel provençaalse kruiden
Bereiding
- Bestrooi de karbonades met wat peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Ontpit de olijven en snijd ze klein.
- Ontvel de tomaat en snijd hem klein.
- Smoor de olijven, de stukjes tomaat en de Provençaalse kruiden kort mee met de karbonades.
- Neem het vlees uit de pan en voeg 1 dl water toe aan de olijven en tomaat. Breng dit aan de kook en geef de saus bij het vlees.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram spruitjes
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
190kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum