Getty Images
Een heerlijk toetje: pruimen met room. Vooral lekker om te nuttigen na het hoofdgerecht van kruidige stoofpot met sinaasappel, venkel en aardappelpuree.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 14 gedroogde pruimen
- 1 kruidnagel
- ¼ kaneelstokje
- Citroenschil
- 2 theelepels suiker
- 1 dl rode wijn
- 2 volle lepels zure room
- ½ zakje vanillesuiker
Bereiding
- Was de pruimen en doe ze met de kruidnagel, de kaneel, de citroenschil, de suiker en de wijn in een pan.
- Kook de pruimen op een klein vuur in ca. 20 minuten zacht.
- Verwijder de specerijen en laat de vloeistof zonder deksel op de pan inkoken. Laat dit afkoelen.
- Roer de zure room met de vanillesuiker glad.
- Verdeel de pruimen over 2 schaaltjes en schep de room er op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kruidige stoofpot met sinaasappel, venkel en aardappelpuree.
Voedingswaarden
Energie
205kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
7 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
3 gram