Getty Images
Dit is eigentijds genieten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren quinoa
- 1 kleine ui
- 2 bosuitjes
- 2 gele paprika's
- 250 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 1 eetlepel olie
- ½ citroen
- Gemalen komijn (djinten)
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 350 ml water in ca. 15 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de bosuitjes in ringen en de paprika’s in blokjes.
- Fruit de ui in de hete olie zacht.
- Bak de blokjes paprika kort mee.
- Voeg de ringetjes bosui, de groentenmix en de doperwten toe toe en warm dit goed door.
- Was de citroen en rasp wat van de schil.
- Meng de groente door de uitgelekte quinoa.
- Maak het gerecht op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap, wat komijn en peper.
- Hak de walnoten grof en schep ze door de quinoa.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
670kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
8 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum