Quinoa met groen en geel

Getty Images

Dit is eigentijds genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren quinoa
  • 1 kleine ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 gele paprika's
  • 250 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel olie
  • ½ citroen
  • Gemalen komijn (djinten)
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder de kraan. Kook de quinoa in 350 ml water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de bosuitjes in ringen en de paprika’s in blokjes.
  4. Fruit de ui in de hete olie zacht.
  5. Bak de blokjes paprika kort mee.
  6. Voeg de ringetjes bosui, de groentenmix en de doperwten toe toe en warm dit goed door.
  7. Was de citroen en rasp wat van de schil.
  8. Meng de groente door de uitgelekte quinoa.
  9. Maak het gerecht op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap, wat komijn en peper.
  10. Hak de walnoten grof en schep ze door de quinoa.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden

Energie 
670kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum