Getty Images
Voedzaam en gezond hoofdgerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 4 eieren
- 150 gram peultjes
- 150 gram sperziebonen
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olie
- Citroensap
- Chilivlokken
- 100 gram feta light
- Basilicum
Bereiding
- Kook de quinoa in ruim water in ca. 9 minuten gaar.
- Kook de eieren in 9 minuten hard.
- Giet de quinoa in een zeef en laat het goed uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
- Kook de sperziebonen 3 minuten in weinig water.
- Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
- Snijd de radijs in vieren.
- Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
- Hak de feta grof en schep dit door de salade.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Leg de parten ei op de salade. Strooi er wat kleingesneden basilicum over.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Bron
- Voedingscentrum