Getty Images
Een frisse superfood salade. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- 3 eieren
- 100 gram peultjes
- 250 gram sperziebonen
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel olijfolie
- Citroensap
- Chilivlokken
- 100 gram feta light
- Basilicum
Bereiding
- Kook de quinoa in ruim water in ca. 15 minuten gaar.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Giet de quinoa in een zeef en laat het goed uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
- Kook de sperziebonen 3 minuten in weinig water.
- Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 2 minuten verder beetgaar.
- Snijd de radijs in vieren.
- Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en wat chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
- Hak de feta grof en schep dit door de salade.
- Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade. Strooi er wat kleingesneden basilicum over.
Ingrediënten over?
Feta:
Bewaar feta (light) in de gesloten verpakking nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Verkruimel wat feta op brood. Lekker met plakjes radijs, tomaat of augurk.
Voedingswaarden
Energie
505kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1070 milligram
Bron
- Voedingscentrum