Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Azijn
  • 6 dadels
  • 50 gram blauwe druiven zonder pit
  • Bosje waterkers, raapsteeltjes of 50 gram rucola
  • 8 blaadjes munt
  • 40 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes

Bereiding

  1. Verwarm een kookpan met een dikke bodem. Strooi de quinoa erin en laat de quinoa bakken tot het gaat geuren.
  2. Breng 300 ml water aan de kook en schenk dit bij de quinoa. Kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
  4. Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil.
  5. Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het afkoelen.
  6. Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren.
  7. Was de druiven en halveer ze.
  8. Was de waterkers en laat de groente goed uitlekken.
  9. Was de blaadjes munt en knip ze in reepjes.
  10. Meng de waterkers, de blokjes sinaasappel, de druiven en dadels en de munt door de quinoa. Voeg eventueel wat peper toe.
  11. Meng er op het laatst de pistachenootjes door.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde tartaartje en komkommersalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 tartaartjes
  • 1 komkommer
  • azijn
  • bieslook

Ingrediënten over?

Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur