Getty Images
De Balansdag! Een lekker gerecht wat hier precies in past.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 400 gram raapstelen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram varkensschnitzel
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiding
- Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes.
- Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar. Roerbak de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper, een beetje zout en een paar druppels balsamicoazijn.
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
2 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum