Getty Images
Makkelijker kunnen we het niet maken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 gram raapsteeltjes
- 150 gram kerstomaatjes
- ½ rode ui
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel honing
Bereiding
- Kook de eieren in 9 minuten hard en laat ze afkoelen.
- Was de raapsteeltjes onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd de halve ui in dunne halve ringen.
- Maak een dressing van de olie, de azijn, 1 eetlepel water, de honing en de mosterd.
- Meng de dressing door de raapsteeltjes met de tomaatjes en de ui en doe dit on een schaal.
- Pel de eieren en snijd ze in parten. Garneer de salade met de parten ei.
Menusuggestie
Lekker met couscous met kruiden.
Hiervoor heb je nodig...
- 300 gram couscous
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel bladselderij
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel olijfolie
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Voedingswaarden
Energie
230kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum