Rauwe lofstamppot met een rooksmaak

aardappelpuree
Getty Images

Lekkere aardappelpuree met witlof, amandelen en tofu. Na een half uurtje in de keuken kunt u dit gezonde gerecht serveren. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 300 gram witlof
  • 1 struikje roodlof
  • 15 gram gerookte amandelen
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 1½ dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak het lof schoon en snijd het in smalle repen.
  3. Hak de amandelen grof.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Bak de tofu in de hete margarine bruin.
  6. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en weinig zout een puree.
  7. Meng er het lof door en warm de stamppot goed door.
  8. Schep er de amandelen door en geef de tofu er bij.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
180 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum