Getty Images
Vandaag staat op het menu: reebiefstukjes. Lekker met broccoli en aardappelen. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0 - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine sjalot
- 2 reebiefstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel rode bessengelei of cranberrycompote
- 1 dl wildfond (pot) of bouillon
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem heel fijn.
- Dep de biefstukjes droog met keukenpapier.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden bruin.
- Bestrooi het met peper. Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een heet bord afgedekt met een dubbele laag aluminiumfolie.
- Fruit de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
- Voeg de azijn, de bessengelei en de fond toe en kook dit op hoog vuur 1 minuut door.
- Geef de jus bij het vlees.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht broccoli en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Bessengelei:
Bij gelei en jam zorgt de hoeveelheid suiker er voor dat het heel lang houdbaar is. Een geopende pot gelei is dan ook buiten de koelkast wel een half jaar en in de koelkast een jaar houdbaar.
Gebruik bessengelei verdund met wat citroensap door een fruitsalade.
Voedingswaarden
Energie
185kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
0 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum