Getty Images
Dit aardappel, groente, vlees-gerecht is lekker simpel te maken. De rode uiensaus maakt het helemaal af.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 rode uien
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 ribkarbonades
- peper
- 400 gram snijbonen
- ½ eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de uien en snijd ze klein.
- Bak de uien in 1 eetlepel margarine 10 minuten op zacht vuur.
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak het vlees in de rest van de margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Bak de tomatenpuree kort met de uien mee.
- Voeg 100 ml water toe en warm de saus goed door.
- Leg de karbonades in de saus en en geef er de aardappelen en snijbonen bij.
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum