Getty Images
Een heerlijke kip aangevuld met groente en rijst. Laat het u smaken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 sinaasappel
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 struikje broccoli
- 1 eetlepel olie
- Basilicum
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in plakken en de broccoli in roosjes.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kipreepjes in de hete olie snel bruin. Fruit de ui kort mee.
- Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en smoor de groente en de kip in een paar minuten gaar.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
- Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.
- Warm het goed door. Maak de rijst op smaak met de basilicum.
Voedingswaarden
Energie
645kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Bron
- Voedingscentrum