Getty Images
Met walnoten in de rijst voor een lekkere bite.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram pompoen
- 1 kleine ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 120 gram zilvervliesrijst
- 100 gram rode linzen
- 25 gram walnoten
- citroensap
Bereiding
- Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.
- Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in circa 10 minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Kook de linzen in 15 a 20 minuten gaar.
- Hak de walnoten grof.
- Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.
- Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
100 milligram