Getty Images
Een heerlijk vegetarisch rijstrecept dat erg goed vult.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui of 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 3 paprika's (rood en geel)
- 1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Tijm of oregano
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
- Fruit de ui en de knoflook met wat peper in de olie.
- Voeg de rijst toe en schenk er 300 ml water bij met het stukje bouillontablet.
- Breng dit aan de kook en kook de rijst 10 minuten.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
- Meng de paprikablokjes door de rijst en kook het geheel nog 10 minuten.
- Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Meng de kidneybonen en de tomatenblokjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
- Maak op smaak met wat tijm of oregano.
Menusuggestie
Lekker met komkommersalade.
Hiervoor heb je nodig...
- ½ komkommer
- 1 eetlepel azijn
- 1 bosuitje
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
90 gram
Vezels
20 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum