Rijstovenschotel met courgette, gehakt en prei

Getty Images

Een oven gevuld met groente.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 175 gram zilvervliesrijst
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram prei
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 30 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst in water met het stukje bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
  4. Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.
  5. Maak de groente op smaak met peper.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  7. Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Roerbak de prei met het gehakt mee tot het gaar is.
  8. Voeg de rijst als deze klaar is toe aan het mengsel, samen met de tomatenpuree.
  9. Maak er met wat water, peper en de tijm een smeuïge massa van.
  10. Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over.
  11. Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.
  12. Strooi de geraspte kaas er over.
  13. Laat het gerecht in het midden van de hete oven lichtbruin kleuren.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
 

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum