Getty Images
Een oven gevuld met groente.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 175 gram zilvervliesrijst
- ¼ bouillontablet met minder zout
- 1 courgette
- 1 eetlepel olie
- 250 gram prei
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel tijm
- 30 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst in water met het stukje bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Was de courgette. Halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
- Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met peper.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Roerbak de prei met het gehakt mee tot het gaar is.
- Voeg de rijst als deze klaar is toe aan het mengsel, samen met de tomatenpuree.
- Maak er met wat water, peper en de tijm een smeuïge massa van.
- Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over.
- Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.
- Strooi de geraspte kaas er over.
- Laat het gerecht in het midden van de hete oven lichtbruin kleuren.
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
6 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum