Rijstsalade met feta, ham en courgettelinten

Getty Images

Dit zomerse gerecht is ook uitermate geschikt voor de picknick!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ teentje knoflook
  • 8 olijven zonder pit
  • 4 takjes peterselie, selderij of 10 sprieten bieslook
  • Ca. 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram light feta
  • 100 gram ham in dunne plakjes

Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de groente schoon.
  • Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  • Kook de sperziebonen in weinig water beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
  • Snijd de courgette in tweeën en schaaf de courgette in dunne repen. Bestrijk de repen courgette met wat van de olie.
  • Rooster de courgette in een grillpan lichtbruin.
  • Pers het halve teentje knoflook er boven uit.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Halveer de olijven.
  • Was de kruiden en knip ze klein.
  • Maak van de rest van de olie, azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de kruiden een dressing.
  • Meng de sperzieboontjes, de bleekselderij, de tomaten, de olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
  • Verkruimel de feta grof en meng dit door de salade.
  • Maak de salade op smaak met peper.
  • Rol de plakjes ham op.
  • Leg de rolletjes ham en de courgettelinten op de salade.

Menusuggestie

Lekker met augurkjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 kleine augurken, zoetzuur

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum